Vineri, 27 octombrie 2023, în cadrul hotelului Capital Plaza din București, a avut loc Adunarea Generală a Membrilor Asociației Incoming România. Cu această ocazie, a fost aleasă noua conducere și au fost stabilite obiectivele organizației pentru următorii doi ani.

În prezența a peste jumătate dintre membrii săi activi, vineri, 27 octombrie 2023, Asociația Incoming Romania și-a ales conducerea pentru perioada următoare. În calitate de președinte, a fost reconfirmat în funcție Domnul Ovidiu Tudor – reprezentant al agenției de turism Exact Tours, unul dintre cei mai cunoscuți specialiști ai turismului receptor din România, bun cunoscător al problemelor industriei și cu o experiență indelungată în organizarea de programe pentru turiștii străini în România. El va fi secondat de către Dan Penciu – agenția TravelMaker, și Mircea Drăghici de la Est Hospitality, în calitate de Prim Vicepreședinte și respectiv Vice Președinte. Din cadrul Comitetului Director mai fac parte reprezentanți ai tur-operatorilor Rolandia, Top Tours, Hello Bucovina, Romania Tours, Camira Events & Travel și World Synergy Travel.

Cu această ocazie, cei prezenți au fost informați despre rezultatele și activitatea din ultimii doi ani,  au avut loc prezentări ale proiectelor internaționale în care asociația este implicată (Flavours of Europe și Essential Balkans) și au avut loc dezbateri privind problemele la zi ale turismului românesc de incoming și soluțiile propuse pe termen scurt, mediu și lung.

 

Două dintre imperativele unanim recunoscute de către membrii au fost necesitatea înființării în regim de maximă urgență a unui organism național de promovare a României (Organizație de Management al Destinației la nivel national ) și stabilirea unei politici clare și eficiente de participare a țării noastre la târgurile de turism internaționale.

 

Asociația și-a reafirmat misiunea de a contribui la dezvoltarea și întărirea turismului de incoming, considerat ca export de servicii și contributor net la avuția națională. Va continua să fie un interlocutor deschis și implicat atât pentru Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului, cât și pentru celelalte entități implicate în Incoming-ul Românesc.

 

Ovidiu Tudor – Președinte