Lavanda Fest sau Festivalul Lavandei, un eveniment, marca „Experiențe Dobrogene“, ajuns în anul 2021 la cea de-a III-a ediție și se va desfășura începand cu 12 iunie pana pe 27 iunie, la Pecineaga.

Organizatorii evenimentului dezvăluie vizitatorilor, și anul acesta, beneficiile oferite de „aurul mov“, împărtășind cu ceilalți parfumul, culoarea, gustul și gingășia florilor de lavandă.

Familiile Bălănică și Todor, gazdele festivalului, au cultivat, timp de câțiva ani, în campul vast de la Pecineaga, specia ”Lavandula Angustifolia”, cu soiul Sevtopolis, iar  producția de levănțică este valorificată prin brandul „Parfum de lavandă“ sub care apar: apă florală de lavandă, uleiul de levănțică, săpunul cu ulei esențial și bază de glicerină, sare de baie cu ulei și flori din planta aromatică și medicinală atât de îndrăgită.

 

Astfel, organizatorii invită orășenii și nu numai, să uite de forfota urbei câteva ore, alegând experiența parfumată a câmpului de lavandă de la intrarea în localitatea Pecineaga, județul Constanța, să faca fotografii inedite, să achiziționeze produse din lavandă, sa culeagă flori, să savureze limondadă și alte surprize atent pregătite.

Evenimentul este un concept marca ”Experiențe Dobrogene”, organizat de echipa Experiențelor/ Inomar Cluster și familiile Bălănică și Todor, posesoarele lanurilor de lavandă.