Pe măsură ce pandemia COVID-19 mătură lumea, mulți oameni de știință are preocupări mai mari, precum sănătatea familiei, a prietenilor sau a lor înșiși. Dar pentru cei care au scăpat de boală și sarcini conexe și totuși sunt ”blocați” în case, apartamente, cum o să treacă timpul? Iată câteva idei pentru oamenii care s-au trezit brusc, muncind de acasă…

1. Ai grijă de tine.

Ca prim pas, nu vă neglijați sănătatea fizică și psihică. Meditați. Faceți sport în camera de zi. Fitness, aerobic… Indiferent ce funcționează pentru voi, faceți tot ce trebuie pentru a vă îngriji corpul și mintea.

2. Învață ceva nou

Vă puteți îmbunătăți abilitățile de programare a computerului vostru. De asemenea, puteți citi o carte despre un subiect nou sau să reveniți la cursul online pe care nu l-ați terminat niciodată.

3. Revizuiți acel proiect demult uitat

Undeva, în adâncimea fișierelor computerului vostru, aveți un manuscris neterminat sau date nepublicate? Dacă da, atunci este posibil să doriți să utilizați acest timp pentru a vă ”ștergeți de praf” fișierele și pentru a afla dacă ceea ce aveți este, de fapt, publicabil.

4. Promovează-ți munca online.

Luați în considerare să dedicați timp unui pic de marketing. Site-ul personal are nevoie de actualizare? V-ați propus să configurați un profil Twitter și să aflați care sunt hashtag-urile? Vreți să documentați un articol științific popular? Sau să realizați un videoclip YouTube despre activitatea voastră? Dacă da, acesta ar putea fi momentul perfect pentru a ieși repede de sub pătura sub care v-ați băgat și a găsi noi căi de conectare cu alți oameni și de a vă împărtăși munca. Dacă luptați cu izolarea socială acasă, atunci social media ar putea ajuta și cu asta – oferindu-vă o modalitate de a interacționa și de a face conexiuni cu alți oameni de știință, cum ar fi cei de pe #AcademicTwitter.

5. Creați un rezumat grafic al cercetării dvs.

Rezumate grafice – rezumate vizuale auto-explicative ale principalelor constatări ale idelor voastre- reprezintă o modalitate din ce în ce mai populară de a comunica știința. Necesită timp pentru a le realiza, dar sunt perfecte pentru ”eye-catcher”. După ce ați realizat unul, îl puteți plasa pe afișe, diapozitive de prezentare, lucrări și platforme de socializare. V-ar putea ajuta chiar să vă construiți brandul personal.

6. Solicitați finanțare

Ați putea beneficia de petrecerea timpului folosind internetul pentru burse, subvenții și premii. Nu vă uitați doar în cele mai evidente locuri, cum ar fi site-urile federale ale agențiilor de finanțare. Aruncați o privire în jur la premiile din industrie, burse de profil mai reduse și mici fonduri de finanțare a cercetării pentru care s-ar putea să solicitați bani. Chiar dacă nu primiți un premiu, procesul de depunere a cererii vă ajută să stăpâniți abilitatea de a scrie un proiect.

7. Gândește-te la planurile tale de carieră

Când vă aflați în laborator, este ușor să vă concentrați pe următorul experiment și să neglijați planificarea carierei pe termen lung. Așadar, luați în considerare să folosiți o parte din timpul liber pentru a afla mai multe despre voi și despre opțiunile de carieră. Puteți citi o carte despre planificarea carierei, puteți testa opțiunile de carieră cu simulări de locuri de muncă online sau puteți utiliza instrumente gratuite de introspecție, cum ar fi myIDP.  Aceste lucruri vă vor ajuta să reflectați asupra abilităților pe care le aveți, abilități de brainstorming pe care doriți să le dezvoltați și să vă gândiți unde vă veți îndrepta în viitor.

8. Realizați interviuri informaționale.

Dacă aveți câteva idei despre locuri de muncă care v-ar putea interesa, atunci folosiți acest timp pentru a contacta profesioniștii care dețin în prezent acele joburi. În mijlocul unei pandemii, nu este cazul să le cerem să se întâlnească cu voi la o cafea. Dar le puteți solicita un apel rapid sau un chat Skype. Realitatea este că oamenii cu care ați vrea să vorbiți pot lucra și ei de acasă. Ba mai mult, s-ar putea să fie dorința pentru un contact social mai mare. Astfel, interviurile informaționale ar putea fi o modalitate bună de a rupe izolarea fizică, de a afla despre cariera cuiva și de a construi o rețea, păstrând totuși distanța împusă în această perioadă de către autorități.

9. Fii drăguț cu semenii tăi.

Dacă trăiești cu alții, să fii pregătit să petreci cu ei timpul cu normă întreagă ar putea fi mai puțin distractiv decât îți imaginezi că este. Dirijați-vă frustrările spre ceva inofensiv – de exemplu, lovind o pernă sau așezând un pliculeț de ceai între dinți și urlând cât de tare poți, la micul dejun. Orice ai face, să nu lovești pe nimeni 🙂

10. Faceți lucruri distractive

Închide ochii și rememorați timpul dinainte de a merge la școală. Ce vă oferea bucurie? Există un hobby vechi pe care îl puteți îmbrățișa din nou? Unul din avantajele ”închisorii” voastre este că nu mai trebuie să petreceți timpul făcând naveta înainte și înapoi de la muncă. Puteți realoca acel timp pentru a face ceva care să vă aducă bucurie – sau, cel puțin, să atenuați un pic de stres?

Este o perioadă incredibil de agitată pentru majoritatea dintre noi. Ai grijă de tine și de ceilalți și nu uita să te speli pe mâini!