Deși nu există niciun dubiu că vacanța dumneavostră este întreruptă, în aceste zile, de un virus cu răspândire rapidă care a infectat mai mult de 108.000 de oameni la nivel mondial și a ucis peste 3.800, există cu siguranță locuri cu totul nepotrivite pentru a fi închise, cum ar fi o stațiune de lux din Maldive.

În weekend, ”națiunea insulară” a Oceanului Indian a fost adăugată listei mereu în creștere cu cazuri confirmate ale noului virus COVID-19, după ce doi membri ai personalului de la Kuredu Island Resort & Spa, situat pe reciful nordic Lhaviyani Atoll, s-au dovedit pozitivi la testele făcute pentru virusul COVID-19.Ca măsură de precauție, întreaga stațiune a fost plasată sub carantină. Toți oaspeții și personalul au fost restricționați, interzicându-li-se să plece până la o notificare ulterioară.

“Măsurile restrictive temporare vor continua până când autoritățile eliberează insula din perioada de carantină”, se arată într-o declarație pe site-ul  Kuredu Island Resort & Spa, unde opțiunile de cazare includ vile cu piscină privată, bungalouri pe plajă și vile cu plajă cu jacuzzi.

“În acest moment nu vor exista zbori în insulă sau în afara insulei. Insula este bine aprovizionată cu lucruri de primă necesitate și suntem încrezători în grija care va fi oferită tuturor”, informează CNN.

Resort Photography

Decizia a fost luată după ce doi membri ai personalului au fost testați pozitiv la scurt timp după intrarea în contact cu un turist italian care a fost declarat infectat cu noul COVID-19 după întoarcerea acasă. Potrivit lui Ali Waheed, ministrul turismului din Maldive, toți cei care au avut contact cu cei doi pacienți infectați în timpul șederii se află acum în „auto-izolare” și vor fi monitorizați pentru următoarele două săptămâni. Cu toate acestea, autoritățile au ales să închidă întreaga stațiune ca o măsură suplimentară, asigurându-se că toți oaspeții și angajații „rămân pe insulă și urmează sfaturile și îndrumările Agenției pentru Protecția Sănătății Maldive și a Ministerului Turismului”.
De când au apărut știrile despre cazurile confirmate de la Kuredu Island Resort & Spa, au mai apărut încă două cazuri la Sandies Bathala Resort din A.A Atoll, care a fost, de asemenea, închisă, aducând numărul de cazuri în Maldive până la patru.

 

Resort Photography

 

De asemenea, autoritățile au interzis ca pasagerii „originari și care tranzitează prin Italia” să intre în Maldive, precum și tuturor turiștilor care au vizitat țara europeană în ultimele două săptămâni. O stațiune separată Maldive,  Summer Island, a fost plasată, de asemenea, sub „măsuri restrictive temporare”, după ce două persoane au dezvoltat simptome specifice coronavirus în timpul vacanței. Cu toate acestea, restricțiile au fost ridicate odată ce turiștii în cauză au fost testați și rezultatele au fost negative, pentru infectarea cu coronavirusul.
Focarul de coronavirus a provocat nenorociri pentru călătorii din întreaga lume, lăsând blocate mii de de persoane pe navele de croazieră, care au fost plasate în instalații de carantină desemnate, în timp ce guvernele și autoritățile locale încearcă cu disperare să controleze răspândirea virusului. În timp ce virusul a fost detectat pentru prima dată la Wuhan, China, în ultimele săptămâni au fost confirmate cazuri în peste 80 de țări din afara Chinei.