Arborele genealogic al Regelui Charles al III lea, cuprins în cartea “British Chronicles” (“Cronicile Britanice”), a scriitorului David Hughes, prezintă patru “variante” prin care sângele de familie al lui Vlad Ţepeş însuşi a ajuns, prin doi dintre fiii lui, direct la Charles.

Explicaţia iubirii sale pentru acest pământ se află chiar în sângele Prinţului de Wales, străbunii lui provenind, pe linie directă, chiar din spaţiul românesc.

 

Academicianul Constantin Bălăceanu Stolnici făcea mărturisiri, într-un interviu, despre legatura de rudenie cu Vlad Țepeș ” Asta e o speculatie a lui Paduraru, organizatorul congreselor pe tema Dracula, bazata pe un adevar: ca sunt, intr-adevar, descendent al lui Dracula prin Vlad Calugarul, fratele lui Vlad Tepes, descendent prin alianta feminina. In fond, si suprapunerea intre Dracula si domnitorul Vlad Tepes este tot o speculatie Cand Bram Stoker a scris Dracula, nici nu s-a gandit la Vlad Tepes, a folosit Transilvania ca loc din acea mistica a Carpatilor care l-a atras si pe Jules Verne. Pe urma a venit Radu Florescu, profesor de istoria artei la Boston, care n-a avut alta treaba decat sa scrie un sir intreg de articole pe tema identitatii istorice a lui Dracula. Articolele au avut un mare succes si asa au inceput sa iasa bani frumosi din povestea cu Dracula alias Vlad Tepes. Cand am fost in SUA, invitat la unul din congrese, dealtfel foarte interesante, am vazut alaturi de kitschurile obisnuite – dinti de vampir, sicrie etc. – splendide reproduceri dupa cele mai autentice portrete ale voievodului. Mitul a prins incredibil. Am intalnit o profesoara universitara canadiana, specialista in literatura medievala engleza, care purta un inel cu un mic sicriu de argint. Cand am intrebat-o ce e, mi-a spus “pamant din Pasul Bargaului”. Daca Romania a scos bani din ceva inclusiv pe vremea lui Ceausescu, a fost Dracula si Ana Aslan!” ( sursa: http://www.ziua.ro/display.php?data=2004-08-31&id=156128)

Dacă legăturile de rudenie cu Dracula și cu regele Ferdinand I sunt încă neclare, ”ultimul boier al României„,  academicianul Constantin Bălăceanu Stolnici mi-a dezvălui anul trecut, în cadrul unei vizite pe care i-am făcut-o pentru a transmite pentru post de televiziune un live cu ocazia Funeraliilor Reginei Elisabeta a II a, că este rudă cu reprezentanții coroanei Marii Britanii. Pentru a păstra acele declarații istorice, domnul Stolnici mi-a spus să înregistrez cu telefonul ce îmi va spune în pauza de publicitate și poate mai revin pentru alte dezvaluiri.

Mulțumesc, maestre!